Verwerkingstips

 

Linea

Linea stenen hebben een zeer strak uiterlijk zonder facet.  Onzorgvuldig gebruik kan beschadigingen tot gevolg hebben. Voor het beste resultaat adviseren wij extra aandacht te besteden aan het vervoer, de ondergrond, het bestraten en het aftrillen.(lichte trilplaat met rubberen mat) Linea altijd met een voeg van minimaal 3 mm  leggen om afsplinteren te voorkomen. 

 

Grande Allure groot formaat tegels

Vanwege de breukgevoeligheid vereist het leggen en opslaan van Grande Allure tegels extra aandacht:

 • Pakken nooit op elkaar stapelen.

 • Tegels zeer voorzichtig af stapelen en plaatsen om beschadigingen en breuk te voorkomen. Altijd optillen en nooit schuiven!

 • Grande Allure altjd met een voeg van minimaal 3 mm leggen om afsplinteren te voorkomen.

 • Zorg dat het zandbed de tegels volledig ondersteunt, holle ruimtes onder de tegels leiden tot haarscheuren en/ of breuk.

 • Grande Allure tegels nooit plaatsen op een zand/cement stabilisatie.Wij aanvaarden geen klachten als Grande Allure tegels zijn geplaatst op een zand/cement   stabilisatie.

 • Tegels vanaf 40x40 nooit aftrillen. Gebruik een, liefst witte kunststof hamer om oneffenheden weg te werken. Plaats een plank op tegels en tik voorzichtig met een kunststof hamer de oneffenheden weg. Het rechtstreeks op de stenen kloppen leidt tot onnodige beschadigingen en breuk.

 

Aftrillen en zagen
 • Wij adviseren om sierbestrating af te trillen met een lichte trilplaat met rubberen mat, ter voorkoming van beschadigingen en vlekken. formaten groter dan 40x40 nooit aftrillen!

 • Zorg er altijd voor dat de trilplaat schoon is.

 • Gebruik voor het invegen schoon zand, laat u hierover adviseren door de vakman. Het liefst test u op een klein gedeelte uit of er vlekvorming ontstaat door het gebruikte zand. Vooral zand met leemresten kunnen zeer hardnekkige vlekken veroorzaken. Klachten op basis van zandvlekken wijzen wij af.  

 • Tril bij een zand-cementstabilisatie af voordat de stabilisatie uitgehard is.

 • Tril alleen af als de bestrating schoon en droog is. Vocht kan leiden tot cement)vlekken.

 • Cementvlekken kunt u direct na het aftrillen verwijderen met veel water.

 • Gezaagde stenen direct met veel water afspoelen, nooit zagen op of in de buurt van nieuw straatwerk.

 

Onderhoud

Voor het schoonmaken van uw bestrating kunt u deze het beste af en toe schrobben met een harde borstel en schoon water. Voor hardnekkige vervuiling heeft de dealer een aantal onderhoudsproducten ter beschikking. Het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij af omdat dit de bestrating kan aantasten en de aanhechting van vuil hierdoor wordt versneld.

 

Wij wensen u tot slot veel plezier met uw bestrating.

 
Wildverband Facetta type 1

Formaten 30x20x6, 40x20x6, 40x30x6, 50x306, 60x40x6 cm. Leverbaar in Grijs/zwart genuanceerd, Marmo Mocca, Marmo Nero, Marmo Alicante, Marmo Bianco, Marmo Oscuro, Marmo Ambre en Marmo Marone. 

 

Download hier een voorbeeld van dit wildverband.

 

Wildverband Facetta type 2

Formaten 30x20x6, 40x30x6, 60x30x6, 60x60x6 cm. Leverbaar in Marmo Nero en Marmo Alicante. 

 

Download hier een voorbeeld van dit wildverband.

 

Strokenverband Wildverband

Formaten 30x20x6, 40x30x6, 60x30x6 cm. Leverbaar in Grijs/zwart genuanceerd, Signaal Zwart, Marmo Mocca, Marmo Nero, Marmo Alicante, Marmo Bianco en Marmo Oscuro. 

 

Download hier een voorbeeld van dit wildverband.

 

 
Wilt eens komen kijken naar onze producten?

 

Op ons terrein hebben wij een aantal showpanelen staan met ons assortiment. Dit kan op werkdagen van 8.00 uur tot 16.30 uur. Vraag onze folder of bezoek met uw smartphone onze website. Ook kunt u ter plekke uw dichtstbijzijnde dealer opzoeken. Verkoop gaat altijd via ons exclusieve dealernetwerk.

 

Bezoekadres van ons Paviljoen: Ankerkade 118, 6222 NM Maastricht

 

Ankerkade 118
6222 NM Maastricht

T/+31(43) 352 52 00
info@facadebeton.nl

Façade Maastricht, excellente project- en sierbestrating logo