Circulariteit bij Façade Beton

Circulariteit en duurzaamheid zijn de afgelopen jaren in de hele wereld alsook in de betonsector steeds belangrijker geworden. Dit komt onder andere tot uiting in de doelstelling van de rijksoverheid om in het jaar 2050 volledig circulair te zijn. Voor Façade Beton betekent dit dat er gekeken is naar welke grondstoffen circulair toegepast kunnen worden in het productieproces.

DUURZAAM BETON

In onze betonmengsels maken we onder meer gebruik van CEMIII/B. Deze mix van Portland cement en hoogovenslak wordt bij Façade Beton toegepast in vrijwel alle producten. We recyclen ons afvalbeton tot herbruikbare betongranulaten die als grindvervanger weer kunnen worden toegepast in onze producten.

Doordat de breekinstallatie naast ons bedrijf is gevestigd is er een minimale transportafstand. Dit komt de duurzaamheid ten goede. Al onze producten voor de weg- en waterbouw bevatten minimaal 15% gerecycled materiaal én hebben de zekerheid van een MKI die lager is dan € 25,- per m3.

In de onderbeton gebruiken we, naast betonpuingranulaat, ook secundaire grondstoffen/restafvalstoffen (AEC-granulaat) als hoogwaardige vervanging van primaire grondstoffen zoals zand en grind. Voor de deklaag gebruiken we natuurlijk uitsluitend primaire materialen waardoor elke gewenste kleur en textuur mogelijk blijft.

De verduurzaming is dus in volle gang. We richten ons daarbij op de inhoud van de BRL K11002 alsmede de richtlijnen uit het “Moederbestek” van Bouwcirculair. In deze hoedanigheid zijn we derhalve ook actieve deelnemer in de Betonketen Limburg.

CIRCULAIRE ECONOMIE

Door de samenwerking met de breekinstallatie naast ons bedrijf kunnen we desgewenst volledige circulariteit bieden. De betonnen bestratingsproducten die aan vervanging toe zijn kunnen door ons retour gehaald worden.

Vervolgens worden deze gebroken en verwerkt waarna ze weer in ons eigen productieproces gebruikt kunnen worden ter vervanging van zand en grind (in de onderbeton). De ultieme manier van recyclen dus! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team van Façade Beton, zij vertellen u er graag alles over!


Een impressie van het recyclen van beton: https://youtu.be/cphqIrL12xc

 


 
Button