Ruim 65 jaar ervaring op het gebied van beton

Façade Beton B.V. is opgericht in 1957 en met een historie van ruim 65 jaar uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. Wij beschikken over een terrein van ca. 5 hectare voor de productie en levering van bestratingsmaterialen. Zowel voor aanvoer van grondstoffen alsmede voor vlotte levering van betonproducten is de ligging aan het Juliankanaal én de nabijgelegen snelwegen A2 en A79 logistiek optimaal. Door meer dan 80% van de grondstoffen per schip aan te voeren wordt de milieubelasting van het eindproduct aanzienlijk verlaagd.

Momenteel produceren we jaarlijks ruim 750.000 m2 bestratingsmaterialen voor weg- en waterbouw en particulier. Façade Beton B.V. beschikt over een modern machinepark, bestaande uit twee computergestuurde en geautomatiseerde productielijnen voor de productie van betonstenen, tegels en banden.

Historie

Façade Beton is opgericht in 1957 door de familie Boonen uit Beek. De familie Boonen was van huis uit een baksteen fabrikant die de nieuwe ontwikkeling in de betonindustrie wilde meemaken. Er werd gestart met één productielijn voor betonstenen.

In 1958 werden ook de activiteiten van betoncentrale “de Mijnstreek” uit Landgraaf overgenomen en werd de eerste betoncentrale van Limburg opgestart.

In 1964 werden alle aandelen verkocht aan de Janssen de Jong Groep waarna in 1967 een tweede lijn voor de productie van metselblokken werd gestart.

Tussen 1973 en 1975 worden de beide machines vervangen door nieuwe.

In 1984 wordt Nijverheid Beton (opgericht in 1922) uit Heer overgenomen waarna in 1988 gestart wordt met de bouw van een compleet nieuwe fabriek op de huidige locatie. Twee nieuwe productielijnen waarvan er één gereed wordt gemaakt voor de productie van deklaagstenen. Eén van de eerste in Nederland. De andere lijn maakt door-en-door stenen.

In 1991 volgt de daadwerkelijke opstart van de nieuwe fabriek, op dat ogenblik de modernste fabriek van Nederland.

In 1997 volgt de introductie van EOLIET. Stenen met een uitgewassen deklaag die bestaat uit kleurechte natuurlijke mineralen. Ook nu nog steeds een zeer populair product in heel Nederland.

In 2000 worden de aandelen Façade Beton verkocht aan de Dekker Groep, een nationale speler in zand en grind.

Nieuwe droogkamers, traverse wagens en een moderne klimatisering volgen in 2006/2007 en in 2012 wordt ook de laatste lijn voor door-en-door stenen vervangen door een deklaagmachine. Tevens wordt er een nieuwe colormix-installatie geplaatst die zorgt voor een unieke nuancering. Tot op heden nog niet geëvenaard in Nederland!

Vanaf 2015 is het bedrijf in handen van het Duitse familiebedrijf Berding Beton GmbH. De hoofdvestiging van Berding Beton bevindt zich in Steinfeld (tussen Oldenburg en Osnabrück).

In 2018 gaat men zelf trottoirtegels maken en in 2021 volgt de laatste uitbreiding van het assortiment: Opsluit-, trottoir- en geleidebanden.

Hierdoor is Façade Beton dé totaal leverancier voor projectbestrating in Zuid-Nederland.

 
Button