Bedrijfsprofiel

Bij Façade Beton B.V. kunt u terecht voor een grote diversiteit bestratingsmaterialen. Wij leveren projectbestrating voor de weg- en waterbouw en via een uitgebreid dealernetwerk leveren wij sierbestrating voor de particuliere tuin. Ons handelen is gericht op perfecte kwaliteit en een grote mate van flexibiliteit, die zich vertaalt in een snelle levertijd van een grote diversiteit aan betonproducten.

Onze mensen

In een goede werksfeer en teamgeest leveren de mensen van Façade Beton elke dag topproducten voor de bestrating van de (semi) openbare ruimte én de particuliere tuin. Door te investeren in opleidingen en trainingen ontwikkelen de medewerkers van Façade Beton zich tot specialisten in hun vakgebied.

De lange dienstverbanden bevestigen de betrokkenheid en loyaliteit van de medewerkers bij ons bedrijf.

Ook de mensen van onze logistieke partner beschouwen wij als eigen medewerker. Zij zijn tenslotte niet alleen het visitekaartje van Façade Beton maar ook het verlengstuk in dienstverlening. Natuurlijk zijn al onze chauffeurs VCA gecertificeerd want veilig werken staat hoog in het vaandel. Dit geldt niet alleen tijdens de productie van onze betonproducten maar ook op uw bouwplaats staat veilig werken voorop.

Kortom; “Elke dag maken de mensen van Façade Beton meer van Beton.”

Huidige situatie

Bij Façade Beton zijn ongeveer 30 medewerkers in dienst, waarvan ca. 20 werkzaam zijn in de productie en de overige 10 medewerkers op de administratie, de verkoop en overige ondersteunende afdelingen.

Vanaf 2015 is het bedrijf in handen van het Duitse familiebedrijf Berding Beton GmbH. De hoofdvestiging van Berding Beton bevindt zich in Steinfeld (tussen Oldenburg en Osnabrück).

Berding Groep

Berding Beton Nederland bestaat naast het Maastrichtse Façade Beton uit nog 3 bedrijven:

Noppert Beton B.V. uit het Friese Sumar produceert, naast een zeer uitgebreid gamma aan betonnen straatstenen, tegels en banden, betonnen prefab-elementen voor de bouw en weg- en waterbouw.

LBN Betonproducten is het verkoopkantoor van Berding Beton Nederland op het gebied van riolering. LBN betonproducten beschikt over een uitgebreid leveringsprogramma van buizen en putten. De grote productiecapaciteit en voldoende voorraad van de standaard artikelen, verdeeld over verschillende fabrieken garanderen korte levertijden.

Leicon Verkeersgeleiding uit Steenwijk levert met behulp van robuuste prefab betonoplossingen een wezenlijke bijdrage aan een verkeersveilige, bereikbare en toegankelijke infrastructuur. Hiermee geven zij een positieve impuls aan een duurzame leefomgeving.

Missie

Wij voelen ons verantwoordelijk, zijn kwaliteitsbewust, betrokken en innovatief dus werken wij samen onze stakeholders aan betonoplossingen waarmee de veiligheid van alle verkeersdeelnemers wordt verbeterd, de bereikbaarheid wordt vergroot, de toegankelijkheid wordt bevorderd en de sociale cohesie in de openbare ruimte wordt gestimuleerd.

De kernwaarden innovatief, betrokken, professioneel en betrouwbaar zijn verankerd in het bedrijf en worden door de medewerkers zowel intern als extern uitgedragen.

visie

Wij zien in onze veranderende wereld een steeds groter wordende behoefte aan duurzaam, efficiënt en veilig geproduceerde bestratingsmaterialen.

Met behulp van onze betonoplossingen geven wij een positieve impuls aan een duurzame leefomgeving. Beton is daarbij één van de meest circulaire bouwmaterialen. Beton creëert niet of nauwelijks afval en is - in welke vorm dan ook - uitstekend her te gebruiken.

Kernwaarden

Verantwoordelijk

Verantwoordelijkheid in het omgaan met het rentmeesterschap van onze planeet, verantwoordelijk voor de veiligheid en welzijn van ons personeel, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor en zorg dragen dat processen goed verlopen.

Kwaliteitsbewust

Oog voor detail in het gebruik van natuurlijke grondstoffen, het maken van de kwaliteitsproducten en oplettendheid in de productie, logistiek en service resulteren in hoogwaardig product.

Betrokkenheid

Door een goede werksfeer en teamgeest te creëren, ontstaat betrokkenheid bij het personeel. Dat resulteert in veel opgebouwde kennis en lange dienstverbanden. Wij streven naar transparantie en betrokkenheid en dat iedere werknemers zijn/haar belang voelt in het grotere geheel. Deze betrokkenheid straalt af op ons product.

Innovatie

Door innovatief te zijn met het gebruik van texturen, kleuren, vormen en nabewerkingen blijven onze producten koplopers in kwaliteit.

Door vragen te blijven stellen over het proces kunnen we het product blijven vernieuwen.

Door vragen te stellen betrekken we ook onze klanten en gebruikers bij de organisatie en leren we naar de markt te luisteren.