Van Grunsvenplein te Heerlen

De gemeente Heerlen werkt de komende jaren hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Het van Grunsvenplein is één van de eerste plekken waarmee gestart wordt.

Het plein moet een groene en duurzame ruimte worden voor het prachtige Parkstad Limburg Theater. Een plek met ruimte voor ontspanning, beweging en evenementen.

Het huidige stenige plein straalt nu nog weinig warmte uit. Letterlijk overigens wel, want door het vele steen kan het plein de warmte in de zomer niet kwijt. Een reden om er niet lang te verblijven. Men wil van dit plein een plek maken waar het straks wel prettig is om te zijn. Met veel groen en fijne plekjes om even te zitten, maar met voldoende ruimte voor evenementen. Het vele groen zorgt ook voor verkoeling in de zomer waardoor het straks wel aangenaam is om naar een voorstelling te kijken of met iemand af te spreken. Daarbij wordt het plein duurzaam door hergebruik van materialen en gebruik van duurzame materialen.

BESIX Infra Nederland is door de gemeente uitgekozen om dit project uit te voeren. Door de architect (Buro Lubbers) en opdrachtgever was er een plan gemaakt dat voorzag in een beeld waarbij de bestrating wordt uitgevoerd in een lijnenspel van stenen van verschillende formaten en kleuren. Samen met Raymond Vencken en Paul Roemermann van BESIX hebben we de materialisatie van dit project verder uitgewerkt en uiteindelijk heeft de gemeente voor onze materialen gekozen. Vanaf midden maart zullen we samen met BESIX ervoor zorgen dat de stad Heerlen een plein krijgt dat het verdient.

 
Button