Utrecht, Hooghiemstraplein


Het voormalige Hooghiemstraplein was een plein met veel steen dat erg heet werd op warme dagen. Bewoners en ondernemers aan dit plein spraken de wens uit om het plein “groener” te maken. Meer groen zorgt voor schaduw en verkoeling en nodigt uit tot meer ontmoeting en beweging. Ook geeft groen meer ruimte aan planten en dieren.

Het afgelopen jaar is in opdracht van de Gemeente Utrecht, samen met een aantal betrokken ondernemers aan het plein, het ontwerp voor de nieuwe inrichting van het plein gemaakt.

De nieuwe inrichting van het plein bestaat vooral uit het plaatsen van verschillende vakken met planten en 4 wadi’s op het plein. Wadi’s zijn (groene) greppels waar plant en dier kunnen leven, en waar het regenwater in wordt opgevangen.

Ook tussen Façade Beton en Akke Bink en Gijs Rijnbeek van LAND Atelier is uitvoerig overleg geweest over de invulling van het plein. Er is gekozen om hier diverse zandsteen gele trapelementen van Klostermann Beton te verwerken in o.a. de maten 200x40x20 cm en 200x50x20 cm in een FERRO (kogel gestraalde) uitvoering. De trapelementen zijn verwerkt door de aannemer A. Agtenberg BV uit Groenekan en geven het plein door hun speciale kleur en uitvoering i.c.m. het groen een luxe en uitnodigende uitstraling.

25 september 2023 is er gestart met de voorbereidingen van het project. Om eventuele overlast te voorkomen is er in verschillende fases aan het project gewerkt. Ondertussen is het project afgerond en het resultaat mag er zijn!! Complimenten aan eenieder die hieraan meegeholpen heeft. 

Bekijk de foto's van het project

Neem contact op

 
Button