Waterbuffering voor Indoor Sportcentrum Boshuizerkade


Aan de Telderskade en Boshuizerkade in Leiden is in opdracht van de gemeente Leiden een nieuw Indoor Sportcentrum gebouwd. Aan Schouls Leiden is de opdracht verstrekt om rondom het Indoor Sportcentrum het rioolstelsel te realiseren en om de openbare ruimte volledig in te richten wat betreft verhardingen, inrichtingselementen, openbare verlichting en groenvoorziening. Onder bepaalde delen van het terrein worden “Bufferblocks” aangebracht als retentiesysteem voor regenwater dat door de regenwaterafvoer van de sporthal aangevoerd wordt. Daarnaast worden klimaat adaptieve verhardingsmaterialen toegepast. Deze verhardingen zorgen er samen met de Bufferblocks voor dat regenwater in de grond kan infiltreren.

Noppert Beton heeft voor dit project 8850 stuks Bufferblocks mogen leveren samen met de accessoires voor het aansluiten van kolken en het maken van een inspectiesluif.

De werkzaamheden zijn april 2023 gestart en medio oktober afgerond.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die Façade Beton u kan bieden m.b.t. waterbuffering en klimaat adaptie? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u er graag alles over!

Bekijk de foto's van het project

Neem contact op